Arkiv over ‘Løb’:

postheadericon Nat O-løb

Nogle har bemærket, at aktiviteten er dalet kraftigt her på siden.

Grundene er flere, dels forholdsvis pludselige private omvæltninger, dels det faktum, at jeg er blevet lidt træt af det hele.

Dette skyldes, at MG-klubben pludselig har ændret O-løbene til at blive nogen ret uinteressante ting, hvor det er vigtigere at ramme en bestemt tid indenfor tiendedele sekunder, end det er at finde vej.

Hvad er det i ordet “orienteringsløb” man ikke har forstået. Det andet hedder “pålidelighedsløb” og har aldrig haft min store interesse.

Nå, da jeg så ingen løb har kørt siden, var (nogen af) rygterne, at min co-driver og jeg ikke kunne finde ud af de nye regler, eller i hvert fald ikke kunne lave gode placeringer efter disse regler.

Det kunne jeg jo ikke have siddende på mig, så i går aftes stillede Team Bearcraft op til klubbens sidste løb i år. Vi kørte i 67-BGT’eren.

Ud over at det afslørede, at der var en del ting løbsarrangøren ikke havde forstået i det nye reglement :-) , så vandt vi løbet med en komfortabel føring…

Tak til min co-driver, Finn F. Olsen.


postheadericon HUSK: Svenskt Sportsvagns Meeting 2011

SSM 2011

Mere info her.


postheadericon O-løb søndag 29.08.2010

Kombineret O-løb og picnic-tur søndag den 29.08.2010 kl. 10:30 med start fra havnen i Køge (se kort).  Google Maps / GPS koordinater: 55.455612,12.186712

Løbet er tællende til klubmesterskabet, og det afvikles uanset antal deltagere.

Vi  ser meget gerne tilmeldinger (jo før jo bedre)  – men beslutter du dig i sidste øjeblik for at komme, selv om du ikke har tilmeldt dig, er du meget velkommen alligevel.

Du behøver ikke at være en ørn til O-løb, vi gennemgår regler og metoder inden start, og vi har gjort alt hvad vi kunne for at gøre løbet let at gennemføre.

Deltagere i O-løbet får udleveret køreordrer  umiddelbart før starten går.

Deltagere i picnic-turen får – når O-løbskombetanterne er sendt af sted – udleveret kort over og beskrivelse af ruten. Turen gennemkøres herefter, evt. i mere eller mindre samlet flok alt efter temperament.

Vi afslutter med fælles spisning af egen medbragt mad.

– HUSK: Godt humør, godt vejr, mad og drikke – og din co-driver.

Tilmelding her

Ses vi?

Finn & Bjørn


postheadericon HUSK: Svenskt Sportsvagns Meeting 2010

SSM 2010
Mere info – klik her.


postheadericon 3. plads bliver til 1. plads!

I følge MG-bladet for juni 2010, har man regnet resultaterne fra O-løbet den 24. april efter, og man har fundet en del fejl i resultatberegningen.

Så ryger Finns og min tredieplads – men erstattes af en førsteplads, så der er lidt svært at være rigtig utilfreds :-)


postheadericon 1. plads i MG-klubbens M-prøver

Racer-Midget 1967Manøvreprøver på Køreteknisk Anlæg i Maribo, 09.05.2010

Da presenningen blev lagt over Midget’en efter sidste løb i 2009 havde jeg egentlig besluttet, at den skulle have en ordentlig omgang i år, inden den skulle ud at køre igen.

Motor og gear kørte nogenlunde perfekt, men efter en kummerlig tilværelse i omkring 20 år i div. utætte garager og lader, er karossen noget “slidt”, bøsningerne i undervognen nærmest fraværende – og en gang lak ville unægteligt pynte.

Nu blev det jo en rigtig lang vinter, og dette samt et par andre projekter gjorde, at det først blev en uges tid inden løbet i Maribo, at jeg fik kigget lidt på den gamle racer.

Motoren startede efter 10-12 forsøg, og kun en tydelig gråblå røgsky afslørede, at stemplerne efterhånden er ved at være lidt for små til cylindrene.

Et kig nedenunder afslørede, at de omkring 25 år gamle bagstøddæmpere ikke havde kunnet klare mosten i Albertslund i november (det var måske derfor den lettede det ene baghjul et par gange), specielt den højre var gavmildt garneret i egen olie.

Heldigvis havde Peter “Pemo” Mogensen et par brugte Spax’er liggende, og efter lidt rustløsner og en del varme kom de gamle af og de “nye” på, og det var hvad jeg nåede at lave ved bilen inden løbet.

Well…. næsten – for jeg nåede nemlig også at køre udstødningen på med et tydeligt brag, da den skulle op på traileren. Nå, dagen oprandt og vi mødtes
nogle stykker (alt for få, formodentlig på grund af vejret) til en god dyst i Maribo.

Bent og Rudolf havde til min store forskrækkelse fået en idé; de første 2 prøver inkluderede baglæns slalom (ja, i bak-gear!) og bakning ind i garage.

Det lyder jo ikke i sig selv specielt svært, men forestil dig at du sidder i et racersæde med nakkestøtte, solidt fastspændt i en H-sele, og at bilen er iført hardtop med forholdsvis ugennemsigtig bagrude – og at motoren er en hysterisk racertunet sag, der nægter at gå bare tilnærmelsesvist rent under
3.000 omdr/min.

Jeg besluttede mig derfor for at køre 100% efter spejlene og det gik da også, jeg ved dog ikke hvor mange sekunder jeg tabte her. Til gengæld tabte jeg det meste af udstødningen (grundet ovennævnte trailer-uheld), men fik dog bundet det meste op med ståltråd.

Værre var det lige ved at gå for en ganske nybagt BGTV8-ejer, som allerede få meter inde på den første prøve (ca. så langt som man kører til man skifter til 2. gear) kom i slinger, men heldigvis fik reddet situationen efter en tur op på en jordskråning.

Resten af prøverne var heldigvis mere brugervenlige for ældre, stivnakkede herrer i gamle biler, og det lykkedes mig åbenbart at indhente det forsømte, for jeg vandt klassen og generelt.

Vi der kom og kørte eller blot så på, havde en herlig søndag eftermiddag – kold men heldigvis tør. Næsten alle vogntyper var repræsenteret, lige fra T-typer til FWD.

DU burde også komme til manøvreprøver og lære din MG bedre at kende under betryggende forhold! Ses vi i Albertslund til efteråret?

Stor tak til Bent og Rudolf, som utrætteligt arrangere vores prøver og står i al slags vejr og tager tider, stiller baner op osv.


postheadericon Så startede sæsonen 2010

MGB 1972 "Det levende bundtræk"Så startede sæsonen. Årets første løb var et O-løb, der startede og sluttede ved Buresø. Ruten var både smuk og spændende og vejret var… nå ja, koldt men tørt.

Jeg nåede lige at få indregistreret “det levende bundtræk” (den 8-portede 1972 MGB med indsprøjtning) og få monteret triptæller m.v..

Desværre havde der indsneget sig nogle fejl i løbet, specielt i tulipan-målene, så idealtiden var omsonst at køre efter.

Efter nogen parlamenteren om fejl, blev vi nr. 3 – ikke godt nok. Desværre er det sådan, at hvis meter-angivelserne er upræcise, lader det til at være  en fordel at have en upræcis triptæller – og så er man jo lidt til grin efter at have trimmet sin egen, så den viser 1,35 m galt på 10 km ;-)

En enkelt dårlig taber(?) var dybt utilfreds med, at tiden ikke skulle tælle – måske fordi han mistede 3. pladsen ved denne lejlighed? Mærkeligt at folk ikke kan udvise noget mere fairness, vi kører jo trods alt i engelske biler, og burde derfor også opføre os som gentlemen. Jeg gad i hvert fald ikke vinde, hvis det var på baggrund af åbenlyse og urettede fejl i køreordrene.

Tak til Per Moth for et ellers fint løb med mange gode detaljer!

Næste løb er ræs på køreteknisk anlæg i Maribo allerede den 09. maj, hvor 67-Midget’en forhåbentlig bliver klar.

[Tilføjet den 04.06.2010]: Revideret resultatliste udgivetvi vandt alligevel løbet :-)


Kategorier
Annoncer

Warning: include(BL/ADS/2058.php): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4

Warning: include(BL/ADS/2058.php): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4

Warning: include(): Failed opening 'BL/ADS/2058.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php5/:.:/home160c/sub009/sc34139-ANCH/_include/') in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4