Arkiv over ‘Diverse’:

postheadericon HUSK: Svenskt Sportsvagns Meeting 2011

SSM 2011

Mere info her.


postheadericon Bearcraft.dk skifter server

I de kommende dage skifter BEARCRAFT.DK server.

Der kan i den anledning komme lidt knas på linien – vi undskylder!


postheadericon Nye EU-regler om dækmærkning

EU-dækmærkningFra 2012 bliver en ny dækmærkning standard indenfor EU.

Mærket bliver formentlig som billedet.

Der er tale om en ikoniseret kombination af et dæk og en tankstander, der i trin angiver rullemodstand fra A til G og som først og fremmest har betydning i forhold til brændstofforbrug. Man kan dog overveje, om mindre rullemodstand medfører mindre vejgreb?

Forskellen fra A til G skulle være ca. 0,7 km/l00 liter svarende til ca. 0,1 km/100 liter pr spring, fx fra B til C.

Også dækkets evne til at bremse på våd vej er ikoniseret fra A til G, således at der skulle være et spring på bremselængden på fra 3 til 6 meter fra fx B til C ved 80 km/t. Ikke umiddelbart særlig præcist…

Endelig viser det sidste ikon den eksterne dækstøj målt i decibel. Jeg har ikke kunnet finde noget om, ved hvilken hastighed denne dækstøj måles.

Alt i alt et udmærket initiativ – men når man nu er i gang, ville fx faktorer som friktion (bremseevne) på tør vej være en interessant oplysning. Det hjælper jo ikke meget at have købt et sæt dæk, der bremser ualmindeligt godt i vådt vejr, men man er i gang med at slå sig selv ihjel på en varm, tør sommerdag.

Ligeledes ville oplysninger om sideføringskræfternes indflydelse (hvor godt står dækket fast i sving) have været meget brugbare!

mens et dæk og en sky af regndråber i trin angiver forskellen i bremseevne- og ditto længde.


postheadericon Ny MG i teamet

MG ?Så kom der en “ny” MG i Team Bearcraft.

Bilen er en gammel racer, og den kører formiddabelt , alderen taget i betragtning.

Der er selvfølgelig plads til Bearcraft-forbedringer (og de kommer helt sikket), men udgangspunktet er der som nævnt intet at besvære sig over :-)

Bare ærgerligt, at sæsonen for åbne biler uden kaleche nok er ved at være ovre…

Velkommen i teamet!


postheadericon Spar penge på import fra USA

Men hollænderne anerkender stadig, at klassiske biler er samlerobjekter. Derfor er de toldfri og slipper billigt i moms, hvis de er originale og mindst 30 år gamle.

Vil du importere en klassisk bil fra USA, kan du spare rigtig mange penge i told og moms ved at indføre den via Holland, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.
Selvom reglerne for import af klassiske biler fra lande uden for EU blev strammet sidste år, kan du stadig slippe med at betale blot seks procent i indførselsafgift, hvis du tager bilen hjem via Holland. Det skriver MotorClassic, FDMs store magasin om klassiske biler.

Siden november 2009 er klassiske biler fra ikke-EU-lande blevet pålagt 10 procent i told plus 25 procent moms ved import direkte til Danmark; tidligere var de toldfri og blev kun pålagt fem procent moms. ”Men hollænderne anerkender stadig, at klassiske biler er samlerobjekter. Derfor er de toldfri og slipper billigt i moms, hvis de er originale og mindst 30 år gamle”, siger FDM MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Som borger i et EU-land bestemmer du selv, hvor din klassiske bil skal indføres og toldbehandles, og der er mange penge at spare: ”Har bilen stået dig i 100.000 kr., når den passerer grænsen til EU, slipper du i Holland med 6.000 kr. i moms, mens du i Danmark skal af med 37.500 kr. i told og moms”, fortæller Bo Christian Koch. Han understreger dog, at man selv skal hyre en advokat og føre sagen i udlandet, hvis der opstår problemer.


postheadericon Copenhagen Classic GP 2010

Selvom billetpriserne vist nok har fået så meget gas som de kan tåle (og måske en anelse mere), så skal du vel ind og overvære Copenhagen Classic Grand Prix 2010?

MG TF Copenhagen Classic Grand Prix 2009

MG TF Copenhagen Classic Grand Prix 2009


postheadericon Ny hardtop

Works HardtopSå fik jeg købt ny hardtop til Midget-raceren. Den har indtil nu kørt med en Bermuda-hardtop, venligt sponseret af Finn “Fætter” Olsen, men jeg synes stadig at den eneste rigtige hardtop til en Midget er works-style.

Faktisk købte jeg to, da Palle både havde en lettere bombet (men lettet for flere kg) og en der var lidt mere i orden.

Samtidig så jeg lige Palles værksted med bl.a. Midget 1100 racer og en MGB der med tiden skal være state-of-the-art racer i 65-klassen. Og et velforsynet reservedelslager – spændende.

 

Palle er virkelig seriøs med sine racere – men heldigvis uden at blive fanatisk!

Det skal blive spændende at se, hvor langt oppe han får placeret bilen og sig selv i årets DM i ’65-klassen.

Du kan læse om Palle og hans biler på hans blog her.


postheadericon Split-DellOrto

Jeg har i forvejen et sæt split-Webere til MGB, og i dag fik jeg så mine olierede fingre i et sæt split-DellOrto karboratorer til Midget.

Både indsugningmanifold og tragte er drejet ud af et enkelt stykke aluminium. Lækkert!

Også speedertrækket ser godt ud, små kuglelejer på den lange aksel og forberedt for dobbelt speederkabel.

Sættet er fremstillet af en tidligere F1-mekaniker, så kvaliteten er vist OK.

Karburatorerne ser desværre ud til at have nogle fejl, men de sættet skal nok komme til at køre fint!

Det er nu ikke fordi man får forfærdelig mange flere heste ud af disse end man gør af en almindelig Weber eller DellOrto i 45 mm, men lidt har jo også ret – og vildt ser det ud.

Det er lidt meget vægt at hænge i to bolte i den ene ende, så jeg kommer nok til at fremstille noget støtte til dem.


postheadericon Annonce-politiet slår til!

Som nogle måske har bemærket (hvis ikke, så har I muligheden nu), har jeg en del gamle registreringsattester til salg bl.a. her på siden.

Jeg havde også annonceret dem på Historisk Motorsports (HMS) forum, men nu har annonce-politiet – i form af samme forenings webmaster – slået til, og i en lettere latterlig email ladet forstå, at finder salg af gamle registreringsattester “moralsk forkasteligt”, bl.a fordi det kan “friste svage sjæle” og at de i øvrigt er for dyre.

Ja, du læste rigtigt: De er for dyre! (De koster fra få hundrede kroner til 2-3 tusind). Vi taler om et site, hvor en Escort Mk2 kan koste 250.000,- kr eller mere.

Denne (dobbelt)moralens vogter tillader til gengæld, at der i samme forum annonceres eksempelvis tuningsstumper, der er ulovlige på historiske racerbiler (og derved frister “svage sjæle”), biler under opbygning – eller allerede opbygget – på en måde, så SKAT helt klart burde foretage nyvurdering med evt. efterfølgende afgiftberigtigelse (vrag opbygges til flot bil), men også denne disciplin, hvor vi taler om mange tusinde kroner, synes at være OK hos HMS. Ja, selv biler, hvor man selv kan vælge, hvilken årgang bilen skal være (incl. papirer) går glat igennem.

Døm selv – jeg er i hvert fald altid irriteret, når andre prøver at tvinge deres “moral” ned i halsen på mig.


postheadericon Nyt medlem af Team Bearcraft

Juni 2010Velkommen til det nyeste “medlem” af teamet.

Det drejer sig om Camillas MG Midget fra 1972, som i dag er toldet og indregistreret.


Kategorier
Annoncer

Warning: include(BL/ADS/2058.php): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4

Warning: include(BL/ADS/2058.php): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4

Warning: include(): Failed opening 'BL/ADS/2058.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php5/:.:/home160c/sub009/sc34139-ANCH/_include/') in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4