Arkiv for juni, 2010

postheadericon Annonce-politiet slår til!

Som nogle måske har bemærket (hvis ikke, så har I muligheden nu), har jeg en del gamle registreringsattester til salg bl.a. her på siden.

Jeg havde også annonceret dem på Historisk Motorsports (HMS) forum, men nu har annonce-politiet – i form af samme forenings webmaster – slået til, og i en lettere latterlig email ladet forstå, at finder salg af gamle registreringsattester “moralsk forkasteligt”, bl.a fordi det kan “friste svage sjæle” og at de i øvrigt er for dyre.

Ja, du læste rigtigt: De er for dyre! (De koster fra få hundrede kroner til 2-3 tusind). Vi taler om et site, hvor en Escort Mk2 kan koste 250.000,- kr eller mere.

Denne (dobbelt)moralens vogter tillader til gengæld, at der i samme forum annonceres eksempelvis tuningsstumper, der er ulovlige på historiske racerbiler (og derved frister “svage sjæle”), biler under opbygning – eller allerede opbygget – på en måde, så SKAT helt klart burde foretage nyvurdering med evt. efterfølgende afgiftberigtigelse (vrag opbygges til flot bil), men også denne disciplin, hvor vi taler om mange tusinde kroner, synes at være OK hos HMS. Ja, selv biler, hvor man selv kan vælge, hvilken årgang bilen skal være (incl. papirer) går glat igennem.

Døm selv – jeg er i hvert fald altid irriteret, når andre prøver at tvinge deres “moral” ned i halsen på mig.


postheadericon Efterlysning: 1970 Midget GAN5/86137G

Oplysninger om MG Midget 1970 stelnr GAN5-86137G ønskes.

Jeg er ejer af bilen men har ikke nogen papirer på den. Alt tyder på at den er dansk.

Bilen ser ud til at være født i farven “Blaze Ogange” (som på billedet), og hjulene var ved købet de afbillede Compomotive.

GAN5-86137G

Henvendelse – klik her

[juni 2012 – oplysninger om Midget’en er modtaget og anmodning om reg. attest er sendt til Centralregisteret for Motorkøretøjer – tak for hjælpen!]


postheadericon Nyt medlem af Team Bearcraft

Juni 2010Velkommen til det nyeste “medlem” af teamet.

Det drejer sig om Camillas MG Midget fra 1972, som i dag er toldet og indregistreret.


postheadericon Efterlysning: Lenham

Jeg søger oplysninger om en A.H.Sprite Lenham, som formodentlig er solgt på et tidspunkt efter 1989, evt. af Ole Rasmussen i Sorø.

Jeg var ejer af bilen i 80’erne.

Se evt. mere her

[maj 2011: Jeg har modtaget de manglende oplysninger – tak]

Henvendelse – klik her


postheadericon HUSK: Svenskt Sportsvagns Meeting 2010

SSM 2010
Mere info – klik her.


postheadericon Så var den toppakning slidt op!

Jo, det var ganske rigtigt toppakningen, og jeg skal da love for at den var færdig.

Umiddelbart ingen andre skader, håber det holder i byretten.


postheadericon 3. plads bliver til 1. plads!

I følge MG-bladet for juni 2010, har man regnet resultaterne fra O-løbet den 24. april efter, og man har fundet en del fejl i resultatberegningen.

Så ryger Finns og min tredieplads – men erstattes af en førsteplads, så der er lidt svært at være rigtig utilfreds :-)


postheadericon Død MGB

MGB 1972 "Det levende bundtræk"Jeg var lige ud at spinne den vinrøde i dag – det blev en kort tur.

Uden nogen som helst advarsler, misten den totalt pusten efter en nedgearing fra 4. høj til 4. gear, og et moderat omdrejningstal. Fint olietryk og vandtemperaturen knapt nok i midten af skalaen. Ingen umiddelbare fejl at se i maskinrummet. Hmmm….

På vejen tilbage (nogle få km) blev det værre og værre. Vel hjemme efter denne lille tur på under 12 km kunne det konstateres, at der manglede vand, masser af vand, faktisk var det tilsyneladende muligt at fylde den helt op, og meget svært at få den startet igen. Da den endelig kom i gang, stod der nærmest en vandstråle ud af udstødningen.

Håber at det kun er en toppakning…


postheadericon Stor opbakning til veterankøretøjer

På det seneste møde den 27. maj 2010 i Folketingets Trafikudvalg var der fuld opbakning til veterankøretøjerne i Danmark. Samtlige partier går ind for, at de gamle køretøjer fortsat skal være en del af det danske gadebillede.

Det skal blandt andet sikres gennem regler, hvor veterankøretøjer bliver undtaget fra de restriktioner, der ellers er mulighed for at indføre i forbindelse med nye miljøzoner.

rganisationen Motorhistorisk Samråd, som er en paraplyorganisation for de mange motorhistoriske foreninger og klubber i Danmark, har allerede tidligere bedt miljøministeren om at sørge for, at veterankøretøjerne undtages.

Desuden har udvalget bedt Skatteministeren om at se nærmere på reglerne for import af veterankøretøjer, hvor de gamle køretøjer over 35 år bliver pålagt en forholdsvis høj miljøafgift: I dag betales der 1.000 kr. i afgift for hver kilometer et køretøj kører under 16. kilometer på literen. Trafikudvalget finder det uhensigtsmæssigt, at veterankøretøjer her bliver særligt belastet, da disse i sagens natur er af ældre dato og samtidig har en meget begrænset kørsel. Motorhistorisk Samråd har også på dette område tidligere gjort Skatteministeren og Folketingets Skatteudvalget opmærksom på faldgruben for import af veterankøretøjer. Dengang afslog skatteministeren, at gøre noget ved sagen.

“Det er utrolig glædeligt, at et enigt Trafikudvalg er af samme opfattelse, som Motorhistorisk Samråd. Nu har vi et begrundet håb om, at reglerne bliver lavet om”, siger formand for Motorhistorisk Samråd, Mads Thyregod. Læs resten »


Kategorier
Annoncer

Warning: include(BL/ADS/2058.php): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4

Warning: include(BL/ADS/2058.php): failed to open stream: No such file or directory in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4

Warning: include(): Failed opening 'BL/ADS/2058.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php5/:.:/home160c/sub009/sc34139-ANCH/_include/') in /mounted-storage/home161/sub009/sc34139-ANCH/wpdk/wp-content/plugins/samsarin-php-widget/samsarin-php-widget.php(97) : eval()'d code on line 4